Inspiration vardagligheter

Idag tog jag kameran och plåtade lite “höststämning”. Just nu byter jag ut en del här hemma. Det får bli en del tyngre och mustigare färger även om de blå tonerna får hänga med på ett hörn.

foto Björn Holmberg

Några skålar jag gjort för länge sedan i keramik får stå kvar i ett fönster. Jag tycker det spelar mindre roll att de är lite grova. Faktum är att keramik ofta blir bättre av lite Wabi-sabi estetik.

foto Björn Holmberg

trädgården börjar den långa mödosamma nedbrytningsprocessen. Träden börjar gulna långsamt. Men paradispäronträdet tappar sina löv först senare.

foto Björn Holmberg

Ateljéns många tavlor, stora och mindre verk…

foto Björn Holmberg

Det bästa med det här köket är nog att det är förbundet med Orangeriet och att det bara är några meter att hämta chili, färska örter och tomater. Att det är ett ekokök med enbart återvunnet material ( förutom vitvarorna förstås) gör det till ett trivsamt sällskapsrum också. Jag brukar tänka att ett sådant här kök river man aldrig ut. Det är så klassiskt det kan bli.

foto Björn Holmberg

Ibland hittas de där detaljerna som blir rätt bra på bild.

foto Björn Holmberg

Ett ljusspel i ett fönster är också en plats att hitta inspiration till framtida färgsättning.

Inspiration vardagligheter

foto Björn Holmberg

En bra plats för samtal kan vara nog så viktig..

 

 

 

foto Björn Holmberg

Målningar i olja och akryl

 

Inspiration vardagligheter

foto Björn Holmberg

Linne, bomull och jute är fint ihop. Många olika nära nyanser ofta bättre än alltför monokroma färgsammansättningar. Bryt av med mönster och strukturer. Grova strukturer är ofta spännande och ger liv. Jag tänker att inredning ligger mycket nära måleriet men även nära hantverket och skulptur.

 

foto Björn Holmberg

Skuggspel i olika svarta och grå nyanser. Ull tillhör de material som verkligen gör hemmet just nu. Jag brukar ta fram ett antal fårskinn och lägga ut dem lite varstans. Samma sak med plädar i ull och naturmaterial. Bygger man upp en textil garderob behöver man inte konsumera nytt hela tiden. Bra kvalitet lönar sig, håller år ut och år in. Dessutom ändrar sig inte trenderna lika snabbt. Har man hemtextilier i olika färger och nyanser är det lätt att byta efter årstid. Inför höst och vintersäsongen är naturfärger,  de svarta och grå nyanserna, förstås självklara. Men lika fint kan det förstås bli med färg. Kommer återkomma till det i ett annat inslag.

TEXT & FOTO av Björn Holmberg

 

 

 

 

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

8 kommentarer

  1. Elisabeth Lidbeck

    Dagens fina stund att läsa din blogg?

  2. Så mycket fint och jättefina foton!

  3. Läser varje inlägg – en blogg precis i min smak! Personlig, stämningsfulla bilder, lagom med ord- intressant och utan ”trendhets” .. Du är en stjärna Björn – en sann estet och väljer ord med omsorg. Vackert❤️

  4. Fina bilder! Behagligt hem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.