Att binda en egen höstbukett är inte alls så svårt som det verkar. Det gäller att våga ta in det man ser. Ofta blir det oväntade och spontana också oväntat vackert.

foto Björn Holmberg

I  naturen växer sällan blommor och växter i någon perfekt symmetri. Låt det lite vildvuxna blandas med olika former och färger.

foto Björn Holmberg

Ringblommor, nyponkvistar, humle, allt som går att hitta i såväl trädgården som grönsakslandet, passar att sätta ihop. Så här års finner man också en uppsjö av ängsblommor. Passa på innan frosten hunnit knipa dem!

 

foto Björn Holmberg

Alla slags blad och bär kan lyfta en höstbukett. Vissa löv vissnar förstås snabbt när man tar in dem men det finns också bladverk som håller bra i inomhusluften. Det gäller att testa sig fram. Var lite försiktig med att ta in bär som kan vara giftiga för små barn och husdjur.

foto Björn Holmberg

För blotta ögat inte självklart att ta in men ihop med rätt växter och blommor är även utblommade fröställningar och enklare strån vackra.

 

foto Björn Holmberg

Blåbären sitter kvar fastän timmen är sen. Lavendel och ros gör sina sista tappra försök. De harmonierar kanske allra vackrast så här tillsammans. När blåbären torkat kan man ju dessutom äta dem.