Inspiration vardagligheter: I säsong, försmak och mersmak

Säsongen bjuder på en lugn och återhållen färgkavalkad i naturens palett. Jag ramlade över såväl ett Shakerkök som ett Morrismönster jag förstås blev förälskad i.

foto Morris& Company

 

foto Morris& Company

Acanthus Mustard Grey är ett sammetstyg och förstås ett av Morris mest kända mönster. Självklart skulle jag fastna för just det. Sirliga bladornament i olika toner av brunt, beige och svart med en tredimensionell effekt gör att det känns som att just den här soffan skulle passa in lite varstans.

foto Kvänum kök “Dalby Hav”

Kvänum gör bland annat ett kök med den här innanförliggande luckan ( 22 mm), handmålad på askfanér. Ramen har skarpt profilerad innerkant och synliga gångjärn. Verkligen ett kök med tradition och kvalitet. Jag blir förälskad i kulören Hav, här med hantag och knoppar i brons och med den självklara diskhon i porslin som kronan på verket.

foto IKEA

Det är verkligen inget Brexit över höstens stora inspirationsland. Överallt tycks det brittiska dyka upp. Här har Ikea hakat på och lanserar ett antal nya mönster, allt i traditionell engelsk stil.

foto Åhlens

Åhléns är tidigt ute i år med julens pressbilder. Oavsett vad man tycker om denna högtid produceras det fantastiskt fina bilder till pressrummen. Här är det kökets utrustning man vill lyfta fram.

foto Åhlens

Blå nätter framför brasans sken? Varför inte? Ofta är det de varmare tonerna som förknippas med årstiden. Det är lika vackert med kalla.

foto Ellos

Får jag ändå välja så kommer jag nog bädda ner mig i de här färgerna. Ellos har nämligen också riktigt fina linne och bomullslakan för säsongen. Bland deras inspirationsbilder finns bland annat den här interiören.

TEXT av Björn Holmberg

BILDER från Morris&Company, Kvänum, IKEA, Åhléns, Ellos

 

 

 

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

6 kommentarer

  1. Vilket underbart reportage

  2. Så ska jag duka till jul. Blir en riktig Fanny Alexander jul i år?

  3. Jeanette Ovesson

    En väldigt trevlig blogg! Tack för den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.