Håll med om att det vilar något djupt konstnärligt över Ikeas presentation av oktobernyheterna. Pressrummet är fyllt av bilder som bland annat för tankarna till Alice i Underlandet och sagovärlden.

foto IIkea

foto IKEA

foto IKEA

Kul att Ikea lägger så stort fokus på referenser inom konst och litteratur när de lanserar nyheter.  Prerafaeliterna ( en konstgrupp på 1850-talet) , den  brittiska vurmen för blommigt och romantiskt, sagovärlden, allt tillsammans skapar det där lilla extra.

vardagligheter mera nyheter !

Vad kan man vara mer i behov av så här års än en riktig skön soffa eller fåtölj ?

foto IKEA

Ikeas fåtölj Stocksund har funnits med en tid men nu lanseras den i nya klädslar som till exempel denna flerfärgade i tyget Segersta.

foto Svenskt Tenn

Någon gång i livet ska jag ha fåtölj 568 från firma Svenskt Tenn. Fåtöljen formgavs i samarbete med Josef Frank 1936 och är fullkomligt tidlös trots det färgstarka tyget ( Mirakel brun).

foto Norrgavel

Det är inte ofta jag fastnar för en modern fåtölj men jag måste motvilligt medge att Easy Chair från Norrgavel med sitt både tidlösa som asketiskt avskalade uttryck faller mig i smaken. Förstår inte hur jag kan ha missat den eftersom den varit i produktion sedan 2016. En av höstens nyheter är att klädseln kan fås i ett nytt kromfritt garvat skinn i färger som Cognac, Rust, Brunt och Svart. Själv väljer jag nog den i rostfärgat som på bilden.

FOTON från pressrummen hos IKEA, Svenskt Tenn, Norrgavel