Interiörer som bär på en tidlöshet är det ofta något särskilt med. Det behöver nödvändigtvis inte vara historiska rum. I stället handlar det om att skala av, ta bort, minimera. Vardagligheter har nosat upp inspiration för den som tänker börja det nya året med att tänka i nya banor. Och så har vi funnit ett skånskt korsvirkeshus som är en fullkomlig dröm och dessutom till salu !

foto Peter Carlsson / Gård& Torp

Tidningen Gård& Torp är rena guldgruvan för oss som vill dyka ner i byggnadsvård och bevarandet av gamla hus. Reportage som det här med fotografen Peter Carlssons fina foto är både inspirerande och ger en fin inblick i hur harmoniskt många gotländska hus är inredda.

foto Björn Holmberg

En vinkel i ” Angelas hus” där jag inrett spartanskt och enbart med antika möbler. Hela interiören hålls ihop av husets genomtänkta färg och materialval förstås.

mer inspiration vardagligheter

foto Valvet

Dessa interiörbilder är från mäklarfirman Valvet som fått i uppdrag att sälja detta fantastiska korsvirkeshus som ligger här i Skåne i Höganäs. Prislappen ligger förstås högt men så är fastigheten också något alldeles extra !

foto Valvet

Ett gott exempel på när allt är genomtänkt och har de moderna anslag ett hem kan behöva, utan att man tummat på vare sig kvalitet eller våldfört sig på husets själ.

foto Valvet

Ett kök att drömma om…

foto Valvet

Har vurmen för orientaliska mattor bedarrat helt? I rum som dessa behövs den röda färgen på golven. Och konsten på väggarna. Inom kort kommer de persiska mattorna tillbaka, tro mig ! Här har de aldrig blivit omoderna.

foto Valvet

Övervåningen är smart inredd och har plats för arbetsplatser och avskildhet.

foto Valvet

Master bedroom går i lugna  naturtoner och grått. Notera att det inte finns några radiatorer under fönstren. Här är allt avskalat utan att det blivit alltför minimalistiskt.

TEXT av Björn Holmberg

FOTO Pixabay, Peter Carlsson för Gård&Torp, Björn Holmberg, Valvet Mäkleri