Veckans inspiration kommer bland annat från Artilleriet i Göteborg. Några av deras interiör och inspirationsbilder kommer från avdelningen Artilleriet Studio som vänder sig såväl till företag som privatpersoner. “Artilleriet Studio utformar inredningsprojekt som utmanar idén om vad en interiör kan vara”, står det att läsa på deras hemsidepresentation.

foto Artilleriet

Miljöerna och föremålen är inte bara mästerligt fotograferade utan det finns också en genuin känsla för färg och form som känns tilltalande på flera plan.

foto Artilleriet

När Artilleriets grundare Christian Duivenvoorden och Sofie Hellsing ( som för övrigt besitter en genuin förmåga att få ihop en spännande mix av såväl vintage som nytt) firade Artilleriets 5-års jubileum skedde det i denna sekelskiftesdröm.

Våningen var både butik, inspiration och just den kreativa studio och mötesplats som sedan blivit så omtalad.

foto Artilleriet

Utställningen stod mellan 13/5- 30/10 2016.

foto Artilleriet

Något tidlöst vilar över denna badrumsinteriör.

foto Artilleriet

The Kitchen är blandningen mellan butik, kök och matplats. En njutbar del av konceptet kring  Artilleriet och Artilleriet Studio.

foto Artilleriet

                             mer inspiration vardagligheter

foto Jockeono/Historiska hem

“En egen plats på jorden, en röd stuga med vita knutar och spröjsade fönster, stora lönnar som gjorda för att hänga gungor i, knotiga fruktträd och stora gräsmattor för lek och trädgårdsmiddagar”  Ja, så inleds den romantiska beskrivningen av Hemnets mest klickade objekt just nu, som är den lilla torpegendomen Fållnäs 23 i Sorunda socken.

foto Jockeono/Historiska hem

Det är lätt att förstå att just den här idyllen blivit mest klickad på Hemnet den senaste veckan. Det är något med bilderna som får mig att fastna för inte bara känslan utan också en respekt för ägarna som säkert känner en viss melankoli över att lämna dessa rum.

foto Jockeono/Historiska hem

Det finns både ett allvar och en lekfullhet i den här interiören som åter igen, vet att jag tjatar , känns, ja just det… tidlös…

foto Jockeono/Historiska hem

Falurött med vita knutar, spröjs… en inbjudande rödmålad soffa på verandan, spegeldörrarnas knarrande. Och så höstens vanitas kring allt, klart detta objekt blivit uppmärksammat. Vem vill inte bo så här ?

foto Jockeono/Historiska hem

Sist jag hade ett sådant här hus hade vi gäster på övervåningen som delvis bodde i väggarna. Tills Ronja, vår blandrastik schäfer/tervuren, fick nog och jagade ut allt vad både möss och snokar hette. Trots denna bistra erfarenhet skulle jag kunna ta över detta sovrum när som helst. Så vackert ljus och sådan rofylld interiör att jag till och med skulle kunna tänka mig dela med en mus. Inte flera dock, bara en …. annars blir det allt en ny Rrrrronja….

foto Jockeono/ Historiska hem

 mer inspiration 

                                 vardagligheter

Angelas hus är numera också mitt hus. Ett ekohus som byggts med nästan uteslutande återvunnet material. Jag kommer återkomma med ett reportage om huset och hur det kom sig att det blev Angelas hus och sedan mitt och min sambos nya hem.

foto Björn Holmberg

 

TEXT av Björn Holmberg

FOTO  Artilleriet, Jockeono för Historiska Hem, Björn Holmberg