Tidningen Lantliv har tillsammans med keramikerna på Paradisverkstaden tagit fram en helt ny serie bruksföremål som onekligen för tankarna till både en sann medelhavsestetik som Wabi-sabi. Jag fastnade för den här inspirationsbilden som stylisten Maja Lindahl skapat tillsammans med fotografen Andy Liffner.

foto Björn Holmberg

Skuggspel som ger en känsla av att sommaren dröjer sig kvar en tid. Naturmaterialen är överlägsna när det kommer till att skapa en lantlig känsla.

foto IKEA

Inspiration från Ikeas pressrum.

foto IKEA

Renare former kommer också från Ikea, var annars? Ikeas inspirationskälla blir dessutom bara bättre och bättre. Gillar att de fotat olika pallar och att helhetsintrycket är lite av konstnärens rum.

foto Norrgavel pressrum

Råa timmerväggar och skurgolv med silvergrå patina är nog den svenska allmogekulturens direkta svar på hur vi kan inreda Wabi-sabi estetiskt.

foto Fantastic Frank

När jag sålde en bostad var den här bilden med bland objektbilderna hos mäklaren. Först nu ser jag att min målning är inspirerad av en sorts Wabi-sabi estetik. Målningen är precis som lägenheten såld för länge sedan men kanske ska jag ta upp motivet i en ny tavla längre fram ?

foto Fantastic Frank

Rött är alltid rätt. Här är en av de antika orientaliska mattor jag fyndat på Blocket för länge sedan. Den har följt med i olika boenden och på något lustigt sätt alltid hittat sin plats. På sommaren plockar jag alltid undan den, men så fort det blir riktig höst och kallt kommer den fram.

TEXT av Björn Holmberg   FOTO Andy Liffner,  Björn Holmberg, Norrgavel, Ikea, Fantastic Frank