Jag tycker ibland att det ska gå  snabbt att laga till en god lunch. Och vad kan då vara snabbare och bättre än en sopplunch ? Enkelt och gott kan det också bli utan att man varken kryddar eller saltar extra. Idag blev det helt enkelt ” Enkel höstsoppa från Österlen” och den går till så här:

  • Ca 400 g grönkål, helst färsk
  • Ca 2 dl finhackad färsk persilja
  • 1 urkärnad röd eller grön chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • Ca 8-10 dl  vatten
  • 2 1/2 dl Creme fraiche
  • 1 dl rapsolja, helst från Österlen förstås
  • 2 buljongtärningar, gärna ekologiska
  • 1 knippe färsk timjan
  • 2 msk färsk gräslök
  • 1 pkt Ingelsta rökt kalkonbacon ( ca 100 g)
  • pumpakärnor

Gör så här:

Fräs lök, grönkål, chili, vitlök och persilja någon minut i den fina rapsoljan och häll sedan på vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt koka upp och puttra några minuter innan du lägger i timjan, gräslök och creme fraiche. Koka ytterligare några minuter på medelstark värme och rör om. Mixa därefter soppan med stavmixer innan du lägger i strimlad kalkonbacon. (Det går också att utesluta bacon helt i den här soppan om man vill). Koka upp på nytt och servera med lite pumpakärnor.  Bon appetit !