Det finns mycket vackert att hitta i din trädgård och i naturen som du kan använda till en Sistaminutenkrans. Själv är jag en latmask som köper färdig stomme av pil. Clas Olsson med flera företag säljer de här färdiga stommarna som man sedan själv kan dekorera som man vill. Pärlor och annat dekorationsmaterial kan man hitta på hobbyavdelningen på de större varuhusen.

foto Björn Holmberg

Jag föredrar enklare kransar och tar in kvistar av buxbom som är lätt att böja till runt kransen. Föredrar man barrväxter är det lika fint, men här i Skåne och i min trädgård har jag rätt gott om just buxbom, och nu vill jag att det ska gå snabbt.

foto Björn Holmberg

För att få in lite färg klipper jag till några kvistar nypon som jag sticker in. Ska man hänga kransen utomhus bör man fästa ståltråd runt men den här kransen ska jag ha inomhus och då fäster nyponkvistarna av sig själv genom taggarna.

foto Björn Holmberg

Voila! Färdigt. Tog inte ens en kvart att färdigställa.

TEXT & FOTO av Björn Holmberg