Botten på den svarta båten, löven som skimrar som guld. November har ett särskilt ljus, inte alltid så smickrande. Kanske är det därför denna höstmånad av en del ses som aning tung?

foto Björn Holmberg

Det gamla skyttevärnet är lätt att missa där det ligger nedsänkt och väl dolt. Dolt för vem, fienden, vilka fienden ?Men en gång har det bemannats av de som varit beredda att försvara landet. Kanske kallades stenbyggnaden “Clara”? Nej, det är klart den inte gjorde. Men Clara was here, that´ s for sure !

foto Björn Holmberg

Åla och fiskebodarna finns ännu kvar vid strandkanten. Men karet där fångsten säkert lagts har lagts upp och ner. Man brukar säga att man lägger något bakom sig, att man lägger det till handlingarna.

foto Björn Holmberg

Det  som återstår, det som blir kvar, resterna, minnen av gårdagen.

foto Björn Holmberg

En båt som gett upp. Likt en mindre val håller naturen långsamt på att äta upp den där den ligger i sina femtio nyanser av grått.

foto Björn Holmberg

En fågel i förruttnelse? Nej, nu ser jag vad det är, ett löv. Fast vissa bilder har ingen titel. Det blir bäst så, för fantasins skull.

foto Björn Holmberg

Vid havet på stranden finns mönster och kompositioner som påminner oss om vilken mångfald också november har. Det gäller att se efter bara.

foto Björn Holmberg

foto Björn Holmberg

TEXT& FOTO av Björn Holmberg